Verzorging

De Afrikaanse Amerikaanse Haarverzorgingsproducten

Benjamin Hunstman, de uitvinder van het moderne scheermes, werd geboren in verschillen – 11 mei 1871 – in New York City. Na zijn hele leven de kunst te hebben beoefend, verhuisde Benjamin Hunstman in 1872 naar St. Louis. Hij opende de eerste kapperszaak in de V.S. bekend als The Salon des developeurs (1872). In 1875 reisde hij naar Europa voor studie en verdere opleiding. In 18ouse publiceerde hij de verhandeling Over de wetenschap van het kappersvak. Op de rijpe leeftijd van vijfendertig jaar opende hij de Parijse salon I’ll Choix (choixearine universelle), de eerste die gebruik maakte van 100% katoenen gabon van superieure kwaliteit.

Al meer dan honderd jaar maken kappers gebruik van de technieken die door de Egyptenaren, Romeinen en Grieken werden ontwikkeld. De opleiding en de technieken werden pas door de Romeinen en de Egyptenaren ingevoerd. De consuls knipten hun haar en schoren hun baard. De fiooltjes, of hoofdmaskers, werden aangebracht met plstasy of olijfolie. Cleopatra gebruikte honing als oplosmiddel om het haar op te lossen. Ook de Romeinen, Grieken en Assyriërs gebruikten dezelfde methoden om hun haar te knippen en te stylen.

Veel van dezelfde technieken die door deze oude beschavingen werden gebruikt, bestaan ook vandaag nog, waaronder het gebruik van oliën voor het drogen en het gebruik van bijenwas voor het binden. Het kappersvak is een eeuwenoud beroep dat zich in de loop der eeuwen tot een hoogstaande kunst heeft ontwikkeld. Vandaag de dag kan een kleine verandering in haarkleur of -stijl een nieuw leven betekenen voor een klant en een kans voor een stylist om zijn reputatie te verbeteren en zijn vaardigheidsniveau te visualiseren.

Haartextuur is altijd een product geweest van cultuur, maatschappij en cultuur. Wat voor de ene persoon mooi is, is dat voor de andere misschien niet, en wat voor de ene persoon een ‘echt’ mooie haarkleur is, is dat voor de andere misschien niet. Dit betekent niet dat gezond haar voor geen enkele persoon haalbaar is. Gezond haar vereist specifieke verzorging en voeding. Traditioneel werden zwarte vrouwen verzorgd met oliën en cosmetische behandelingen die de voordelen van exotische reizen ver en wijd hebben gedragen. Deze vrouwen hebbenocol Producten voor het hydrateren en conditioneren van hun haar, haarshampoos en conditioners.