Verzorging

Het belang van een kapper

kapper

 

Een barbier is normaal gesproken niet veel groter dan een kapperszaak, hoewel een salon misschien een extra kamer heeft waar hij sommige procedures kan uitvoeren. Een barbier repareert haar of scheert het gewoon, aansluitend bij wat een stylist of estheticus heeft gedaan. Hij kan ook een aantal andere gespecialiseerde diensten uitvoeren, zoals spray tanning of waxen.

Sommige kappers zijn daarin gespecialiseerd, terwijl anderen een beetje van alles doen. Een “droogkapper” kan bijvoorbeeld in plaats daarvan het natscheren doen. Een “split-end protector” kan helpen voorkomen dat gespleten haarpunten zich verspreiden over de haarschacht.

Een kapper is ook verantwoordelijk voor het knippen van het haar van de klant, vooral van de klant zelf. Dat wil zeggen, hij is “de man die het servet opvouwt”. Elke dag zorgt hij ervoor dat het servet gevouwen is op de manier waarop hij wil dat het eruit ziet wanneer hij de klant knipt. Terwijl hij deze functie uitoefent, beschermt hij het persoonlijke haar van zijn klant en voert hij geen enkele procedure uit die de gezondheid van het haar van de klant op enigerlei wijze zou kunnen beïnvloeden.

Veel kappers doen meer dan alleen haar knippen. Sommige kapsalons hebben een huisreiniger die een soort scrub doet voor het knippen en spray tanning. Anderen doen niets anders dan het haar van een klant knippen. Het is aan de klant om te beslissen welk type ervaring hij of zij wil van de salon.

Wanneer de kapper een zeer gespecialiseerde procedure uitvoert, zal hij of zij handschoenen en veiligheidsuitrusting gebruiken die lijkt op chirurgische uitrusting. Dit is om te voorkomen dat het haar daadwerkelijk moet worden geknipt, maar het is ook een manier om de klant zoveel mogelijk hygiëne te bieden. Hetzelfde geldt voor elke nagelstyliste, behalve dan dat het hun eigen haar is waarmee ze te maken hebben.

Elke salon zou ook een salonstoomboot moeten hebben. Winkelbedienden zijn niet gekwalificeerd om ermee te werken, maar de eigenaars moeten alles in het werk stellen om te voorkomen dat de klant er lange tijd in zit. Hete steamers zullen niet alleen het haar en de hoofdhuid doen stomen, maar ze zullen ook het haar conditioneren en de haarschubben openen, zodat ze ook op het haar kunnen worden gespoten. Conditionering van het haar is een van de belangrijkste onderdelen van het houden van het gezond, glanzend, en ziet er geweldig uit.

Tenslotte nog iets dat u misschien zal verbazen. Veel professionele kapperszaken hebben geen visagisten of stylisten in dienst naast de haarstylisten. Waarom? Simpel gezegd, ze hebben het te druk om die mensen in dienst te hebben.

Het hebben van alleen een haarstylist, een visagist, en een colorist/éeager/voorbeeld zijn allemaal belangrijke onderdelen van een succesvolle salon, maar het is ook zo dat het hebben van al die dingen samen op één locatie het zo succesvol maakt. Wanneer al die dingen gecombineerd worden, ervaart de klant meer dan zeven keer een geweldig kapsel en zeven keer een fantastische kleur. Wanneer deze stappen allemaal samen worden uitgevoerd, is een eigenaar niet alleen verzekerd van een goed functionerende salon, maar ook van een bloeiende zaak.

Lees meer:

Balayage IJsselstein