recreatie

Marokkaanse stad van Marokko

Rondreis Marokko 8 dagen

Marrakesh is een interessante Marokkaanse stad, die door haar ongewone ontwikkeling toeristen uit de hele wereld op bezoek krijgt. Qua activiteiten is Marrakesh vergelijkbaar met enkele van de beste Marokkaanse steden, zoals Fez, Meknes, Marrakesh en Casablanca. Casablanca is de voormalige hoofdstad van Marokko en de meest “ontwikkelde” stad van het land. Zij herbergt het hoge Europese vliegtuig, de bezienswaardigheden van de Opera en het indrukwekkende museum.

De stad Marrakesh is de op één na beroemdste Marokkaanse stad van het land. De oude haven ligt niet ver van deze laatste. De Fransen introduceerden de stad Marrakesh in de asbest-industrie als handelscentrum naar Europa en Amerika. Veel Franse en Duitse toeristen maakten al voor de komst van de eerste Europeanen kennis met de stad.

In latere jaren werd Marrakesh een belangrijk doorvoerpunt van de goederen, die in de Medina aankwamen met voorraden en materialen voor de Italiaanse en Franse fabrieken. Vandaag de dag durven zelfs de inwoners van de stad de plaats niet meer te verlaten vanwege de terroristische aanslagen.

De stad Marrakesh is een staaltje van fantastische architectuur dat moet worden verkend. De oude stad is heel interessant en u kunt er zelfs een nacht doorbrengen in de zogenaamde Marokkaanse hotels, een echte aanrader om de Marokkaanse ervaring in Marrakesh af te ronden.

De interessantste bezienswaardigheden zijn de souk, het museum en de vismarkt. Deze laatste bevindt zich in het historische stadscentrum en is de grootste markt van het land waar een verscheidenheid aan exotische en zeldzame vissen, schildpadden, tropische vissen, koralen, juwelen, leer enz. wordt verkocht.

Het museum is gelegen aan het historische stadsplein en de gebouwen bestaan uit de Krammat, de administratieve en commerciële centra van de stad.

Als u nu door de ingang loopt – die gewoonlijk door journalisten wordt gebruikt om bij het paleis en het museum te komen – komt u bij de ruïnes van de moskee Notre-Dame-van-de-straffen. Gebouwd in de 13de eeuw, is het een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Ook is het leuk om een echte rondreis in Botswana te maken. Het land is erg mooi en aantrekkelijk voor toeristen.

Lees meer