Verzorging

Permanente ontharing

Haaruitval

tussen mijn onderzoek naar manieren om haar te verliezen kwam ik een interessant feit tegen. Over , en meer specifiek, hoe het gerelateerd is aan roos.

Feit is dat roos weliswaar helpt om het uitvallen van huidcellen een beetje tegen te gaan, maar niet om het haar terug te laten groeien. Zodra het haar is uitgevallen, wordt het vervangen door een nieuw haarzakje, en zo begint de cyclus opnieuw.

Maar waar komen de cellen vandaan die haar uitwerpen? Het haarzakje is omgeven door cellen, en door het proces dat bekend staat als “aming” of zweten, ontdoen deze cellen zich van een deel van het afval van het maken van haar, en dit helpt op zijn beurt het haar terug te groeien.

Een van de problemen met de typische methode voor de behandeling van haaruitval is dat de arts de haarfollikel verwijdert om het haar kwijt te raken. Deze behandeling heet “clip-onoping”, en het is de vervanging van een of meer tijdelijke haarfollikels door permanente. Het is niet moeilijk de beperkingen van dit type behandeling in te zien.

Het probleem is dat niet al het haar in dezelfde mate moet worden behandeld! De kleuren verschillen, dus moet de arts iets toedienen dat Alpha Hydroxy Acids, of AHA’s heet. Deze chemische stof peelt de buitenste huid van de haarfollikel. Het is de chemische stof die uw haar, en uw hoofdhuid, anders maakt dan de rest van uw huid.

In de meeste gevallen, waarbij een of meer haren worden verwijderd, duurt het drie tot tien weken voordat het haar weer aangroeit. Dit zal voor elke persoon verschillend zijn. Sommige haren kunnen langer teruggroeien, of bij verschillende mensen in dezelfde mate. Maar over het algemeen groeit het haar met deze methode langzamer terug.

Er is ook een methode voor permanent haarverlies: de “fotothermolyse”-methode. Ook al is deze methode duurder, op lange termijn is het de meest praktische niet-invasieve methode. De pigmenten in de haarfollikel die door de laser worden gericht, worden door de laser geabsorbeerd. Zodra geabsorbeerd, vernietigt de laser het haarfollikel. Het elimineert zijn kiemcellen, en is cruciaal in het verminderen van haarniveaus.

De laser creëert een milde dioxide van licht, die door het donkere pigment in de haarfollikel wordt geabsorbeerd. Dit creëert een chemische reactie die uiteindelijk het haar omvormt in voorvochtige kiemen. Het apparaat wordt gebruikt om een reeks opdrachten aan de haarfollikel te geven. De laser geeft lichtenergie vrij, en wordt geabsorbeerd door het donkere doel. De laser produceert hitte en wordt dan geabsorbeerd door het doel. De hitte beschadigt de follikel, en verwijdert het als ongewenste haargerst behandeling.

Ook al is geen van deze methodes permanent, de netheid en de deskundigheid van het personeel dat ze uitvoert, maken het wel duurder om ze te laten uitvoeren. De andere kant van plat haar is de lange termijn ontharing. Na het ondergaan van deze haargroeibom zult u zeker voor verdere ontharingsprocedures moeten gaan, na het ondergaan van deze methode van het verwijderen van haar.

 

lees meer:

Haarmode

Pruiken